Winkler Prins 150 jaar

COMPILATIE 150 JAAR Winkler Prins Veendam

2016 wordt hét jubileumjaar voor 150 jaar Winkler Prins, openbare school voor voorgezet onderwijs in Veendam. 

In de compilatie van 150 jaar Winkler Prins zijn allerlei facetten opgenomen die hebben bijgedragen aan de huidige Winkler Prins; een school waarbij vanaf het begin alles wordt ingezet om talenten van leerlingen te laten ontwikkelen en om jonge mensen de kans te geven om uit te blinken,tijdens maar ook na het beeindigen van de opleiding.

  • Anthony Winkler Prins, de initiatiefnemer en oprichter van de school,
  • het Glas-in-Lood raam van de voormalige HBS en het huidige Veenkoloniaal Museum,
  • bijdragen van leerlingen, docenten, kunstenaars in ondermeer het                                                                     standbeeld voor Anthony Winkler Prins gedenkboeken, jaarboeken, jubileumuitgaven, het logo; 
  • maar bovenal de leerlingen van vroeger en nu, in de kleuren van hun logo, hun school; Winkler Prins 

In 1911 krijgt de toenmalige HBS een onderkomen, het huidige Veenkoloniaal Museum, ontworpen door rijksbouwmeester J.A. Vrijman 

Het glas-in-lood-raam in het statige trappenhuis, werd ontworpen door Femina Schilt Geesink en gemaakt door  haar echtgenoot Johan Schilt. Dit raam  heeft een onuitwisbare indruk gemaakt op alle leerlingen die de school tot 1987 hebben bezocht. Een onderdeel van dit werk vormt de samenhang voor de compilatie.

De oorspronkelijke kleuren beinvloeden de beelden die in de loop van de 150 jaren de ontwikkeling van WP weergeven. met de huidige digitale techniek ontstaat een werk opgebouwd met moderne materialen; digitale print, acrylaat, aluminium.